Het verhaal  over de bouw van een molen...
 Copyright © 2005 by "Stichting Het Klaverblad"  ·  All Rights reserved  ·
Verslag molen-en-gemalendag van 12 mei 2007
De weervoorspellingen voor deze molendag beloofde wind en regen en de hagel bleven uit en wind was perfect (6 a 7 Beaufort)Als stichting ‘Klaverblad’ hadden we er voor gezorgd dat de bezoekers van onze molen ook een kopje koffie met appeltaart in molenhut konden nuttigen en er was een overzicht tentoonstellinkje. Prachtig was in beeld gebracht de geschiedenis van molen het Klaverblad en de plannen voor de toekomst (goed gedaan Saskia!).
Om 10 uur druppelde de eerste bezoekers binnen en 6 uur later waren er bijna 200 bezoekers “geturfd”.
En de bezoekers kwamen echt uit alle windstreken. We hebben bezoek gehad van mensen uit Chili, Amerika, Peru, Hongarije, Roemenië, Duitsland, Italië, Japan, India te veel om allemaal op te noemen. Natuurlijk ook bezoekers uit eigen land en vele Zaankanters die een kijkje kwamen nemen.


Op de molen zelf kregen de bezoekers een technische uitleg over de werking van deze molen door Ru (mijn vader en molenaar), Saskia (mijn zus en houtbewerkster) en Johan (mijn zwager en webdesigner van Stichting het Klaverblad). Zij wisten vele met hun enthousiaste uitleg te boeien. Ook over de bouw van een nieuwe loods werd het nodige verteld en uitgelegd.Spanten die gebruikt gaan worden als basis voor de nieuw te bouwen loods. Leeftijd 200 ã 250 jaar
Na de molen bezichtiging gingen vele bezoekers nog even een lekker “bakkie” doen met zelfgebakken (naar oud Zaans recept) appeltaart in de molenhut. Hannie (mijn moeder en hoofd catering) had voor iedereen de koffie en een praatje klaar. Het was er dan ook “bere” gezellig en mede door de ondersteuning van Joke (mijn zus een hulp in de catering) verliep alles gesmeerd.
Om 16.15 ging de poort dicht.
Moe maar voldaan konden we nog even nagenieten van een geslaagde molendag.
We hebben vele leuke en enthousiaste mensen ontmoet!
Van de giften van bezoekers gaan we verf aanschaffen voor het nodige onderhoud van molen en loods.
En er hebben zich ook nog eens 3 nieuwe vrijwilligers aangemeld die af en toe een handje mee willen helpen en dat komt mooi uit want volgende week start de bouw van een nieuwe loods, die het “molenproject” van Ru Pos compleet maakt.

Het was een mooie dag.
Groeten Marianne

De laatste bezoekers van de dag: familie uit Canada!