Het verhaal  over de bouw van een molen...
 
Copyright 2005 by "Stichting Het Klaverblad"    All Rights reserved   
Wanneer je een bezoek wilt brengen aan molen het Klaverblad, word je ontvangen in loods 4 (gratis entree). Deze 250 jaar oude houtdroogloods, afkomstig uit Oost-Zaandam, is hier herbouwd door stichting molen het Klaverblad. Dit is een initiatief van de familie Pos onder leiding van molenaarsechtpaar Ru en Hanny Pos. Zij zetten zich nog altijd in om dit unieke stukje Zaans cultureel erfgoed in stand te houden, samen met hun kinderen, kleinkinderen, vrienden en sympathisanten.

In loods 4 is informatie te verkrijgen over onze molen in de vorm van een expositie en een beknopte uitleg in meerdere talen (met ingang van juni 2016). Het bezoeken van de molen kan alleen op aanvraag, aangezien er nog renovatie- en reorganisatiewerkzaamheden worden uitgevoerd in en rond de molen. Ook kan men onze boeken over de Zaanstreek en andere gerelateerde onderwerpen raadplegen.

Voor de verzorging van de innerlijke mens zijn er diverse koude en warme versnaperingen te krijgen, veelal met een regionaal  karakter zoals Zaanse mosterdsoep. Een gedeelte van de ruimte is ingericht als molenwinkeltje waar onder andere originele handgemaakte souvenirs van verschillende Zaankanters te krijgen zijn. De opbrengsten van alle verkoop is bestemd voor het onderhoud van de molen.

Tussen mei en oktober 2016 is loods 4 normaliter  vrijdag t/m maandag geopend  en in de wintermaanden af en toe; voor de actuele openingstijden adviseren we faceboek raad te plegen of te bellen met het molenaarsechtpaar Ru en Hanny Pos, 075-6174414

Loods 4 is ook te huur voor kleinschalige bijeenkomsten. Zie voor meer informatie de menubalk loods 4 / verhuur
  
Copyright 2005 by "Stichting Het Klaverblad"    All Rights reserved